Ποιήματα Θανάτου

Τα «Ποιήματα Θανάτου» είναι μια συλλογή δεκαπέντε «σκοτεινών» ποιημάτων και μικρών πεζών, όλα γύρω από το ζήτημα του θανάτου, με την κυριολεκτική μα και την μεταφορική του έννοια.

Ο φυσικός θάνατος είναι θέμα που απασχολεί τους πάντες από τη στιγμή που αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τη θνητότητα, μα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ως το τέλος μιας κατάστασης, τη λήξη μιας ανθρώπινης σχέσης, την ολοκλήρωση ενός κύκλου γεγονότων.

Τα κείμενα γράφτηκαν ανάκατα τα τελευταία χρόνια και χωρίς να αποσκοπούν κάπου. Αποφάσισα να τα συγκεντρώσω και να τα εκδώσω από τις αγαπημένες Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι, ώστε να υπηρετήσουν τον σκοπό τους: την αποδόμηση και εν τέλει αποδαιμονοποίηση του αναπόφευκτου τέλους. 

Το εξώφυλλο ανέλαβε ο καταπληκτικός Παναγιώτης Τσαούσης και εντός του βιβλίου υπάρχει μια φωτογραφία από τον υπέροχο Δημήτρη Νίκου. Κυκλοφορεί σε μορφή pocket book (βιβλίο τσέπης) και είναι διαθέσιμο και ως bundle με το unisex μπλουζάκι «#Βαθιά_Άρρωστος».

Το βιβλίο συζητήθηκε έντονα από τη βιβλιοφιλική κοινότητα, παρουσιάστηκε σε διάφορα λογοτεχνικά ιστολόγια, έγιναν αναγνώσεις αποσπασμάτων στη ραδιοφωνική εκπομπή «Εδώ τα καλά βιβλία», ενώ ετοιμάζεται σταδιακά και το αντίστοιχο ηχητικό βιβλίο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ