Ο κυρ-Φώτης

Την περίοδο 2011-2013 είχα την τύχη να ζήσω σ' ένα όμορφο χωριό της Βορείου Εύβοιας. Εκεί παγιώθηκαν πολλές πεποιθήσεις μου και άλλες τόσες αναθεωρήθηκαν.

Ανάμεσα σε αυτά που παγιώθηκαν, ήταν και η αγάπη μου για τη φύση καθώς και η ανάγκη μου για συνεχή επαφή μαζί της. Ανάμεσα σε αυτά που αναθεωρήθηκαν και άλλαξαν ριζικά, ήταν οι διατροφικές μου συνήθειες.

Η ενασχόληση μου με τα ζώα με οδήγησε γρήγορα στην ολική χορτοφαγία (βιγκανισμός) και προσωπικά θεωρώ πως είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει. 

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω το βιβλίο που θα ήθελα να είχα διαβάσει όταν ήμουν μικρός, ώστε να έχω μπει νωρίτερα στη φιλοσοφία της χορτοφαγίας. Και κάπως έτσι, με την Κανελλία Τούντα στην επιμέλεια και τον Παναγιώτη Τσαούση στην εικονογράφηση, «γεννήθηκε» ο κυρ-Φώτης.

Πρόκειται για έμμετρο φιλοζωικό παραμύθι για παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω, το οποίο επιχειρεί με έμμεσο και διασκεδαστικό τρόπο να μας εισάγει στη βασική ιδέα του βιγκανισμού: Τα ζώα είναι φίλοι μας και όχι τροφή! Ο καλοκάγαθος αγρότης κυρ-Φώτης δίνει το καλό παράδειγμα.

Το βιβλίο πρωτοεμφανίστηκε στο Vegan Life Festival Αθηνών το 2021, αγαπήθηκε πολύ και προωθήθηκε από διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις. Το οπισθόφυλλο έχει γράψει η Καίτη Πικιού από το vegan ζαχαροπλαστείο Little Bear.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ